2014. május 5., hétfő

VII. Visszafojtott lélegzet

Író: Rebecca Donovan
Eredeti cím: Barely Breathing
Megjelenés éve: 2014
Oldalszám: 522

Weslynben most mindenki tudja Emma titkát, de Carol már nem bánthatja. Vannak, akiket még mindig kísértenek annak az éjszakának a borzalmai, és vannak, akik kénytelenek szembenézni döntésük következményeivel. Emma csak most kezd visszatérni az igazi hétköznapokba, és ebben segítségére van életének két legfontosabb személye, szerelme, Evan és legjobb barátnője, Sara. A lány úgy dönt, hogy itt az ideje, hogy anyjával is szorosabbra fűzze a viszonyát, ennek előmozdítása érdekében hozzá költözik. De biztosan ez a legjobb döntés? Képes lesz – e szembenézni mindazzal, amit múltja rejteget?

Nem, nem és nem. Még nem tudom elengedni a történetet, még nem lehet vége. És főleg nem így. Az 522 oldal ellenére nekem nagyon rövidnek tűnt, egyszer csak azt vettem észre, hogy nincs több lap, elfogyott. Kegyetlen függővéggel zárul a könyv, szóval mindenki készüljön fel rá. Ezt nem lehet nyugodt szívvel és boldogan visszahelyezni a polcra.

Emma
De akkor essen pár szó a történetről is. Az előző rész vége óta nagyjából fél év telt el. Emma azóta Saraéknál él és élete kezd olyan lenni, mint minden más tizenéves lánynak - már amennyire egy ilyen borzalom után lehetséges. De a rémálmaitól még most sem tud megszabadulni, Carol még ott is megpróbálná bántani. Emma szeretné anyukájával, Reachellel rendezni a viszonyt, ezért úgy dönt, hogy hozzá költözik. Közben megismerkedik az anyja új fiújával is, Jonathannal. Emma egyszer csak azon kapja magát, hogy a szörnyű rémálmok után éjszakánként a tévé előtt Jonathannal beszélget és elég jól elvannak. Hiszen a férfinek is vannak titkai, így megértik egymást. Közben Evan mindenben támogatja a lányt, szeretné sötét oldalát is megismerni, de Emma elzárkózik és nem akar semmilyen segítséget elfogadni. Végül a lánynak döntenie kell, hogy maradjon az anyja mellett, aki folyamatosan bántja lelkileg, vagy költözzön el és ezzel fedje fel legmélyebb titkait a barátai előtt. A döntés nagyon nehéz.

Rebecca Donovan
Az elején döbbenten ültem a könyv előtt, mert szinte rá se ismertem a történetre. Olyan más volt az egész, a környezet, a szereplők. Nehezen indult be, kellett egy kis idő míg belerázódtam. Rebecca Donovan fantasztikus író szerintem, kevesen tudnának ennyi fájdalmat úgy visszaadni, hogy közben még élvezhető is legyen a könyv és még néha meg is nevettessen. Megvan ennek a sorozatnak a sajátos hangulata, ami minden egyes alkalommal elvarázsol. Talán ezért is szeretem annyira olvasni. A cím nagyon találó, tényleg az egészet visszafojtott lélegzettel olvastam. 
Az elején nem sok minden történik, inkább a szereplők jellemére helyeződik a hangsúly. Az új szereplőket alaposan megismerhetjük, a régiek fejébe pedig nagyobb betekintést nyerhetünk. 
Emma egy nagyon erős lány. Én nem értem, hogy egy ember hogyan tud ennyi fájdalmat kibírni. Hiszen még mindig nincs túl a megpróbáltatásokon, még mindig van olyan ember, aki rosszat akar neki. De a lány feláll a nehéz helyzetekből és mosolyogni tud a külvilágnak. Persze nem tökéletes, ő is követ el hibákat. Titkol dolgokat és nem mindig őszinte, de teljesen meglehet érteni, hogy mit miért tesz.
Emma és Evan
Evan egy remek pasi. Ott van, amikor szükség van rá, segít mindenben. Néha én már túl tökéletesnek is éreztem.
Sara a legjobb barát, akit valaha láttam. Megértő, kedves és félre tudja rakni a saját problémáit, ha az kell. Jobb barátot keresve se lehetne találni.
Jonathant nagyon megkedveltem. Figyelt Emmára és segít neki leküzdeni a rémálmait, amik éjszakánként törnek rá. Bár azért tett olyan dogokat, mik szinte már megbocsáthatatlanok. A lány és a férfi között egy baráti kapocs alakult ki, amiről egyikük sem akar lemondani. 

Nagyon féltem, hogy csalódást fog okozni a könyv. És mondhatni a feléig nem is nagyon nyűgözött le. De egyszer csak azon kaptam magam, hogy nem tudom letenni, pedig nagyon próbálkoztam. Természetesen nem tökéletes a könyv, de úgy jó, ahogy van.

Történet: 5/5
Borító: 5/5 
Kedvenc karakter: Emma
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése